Bistriteanul.ro - Află Primul - Sectiune - 101110 21
 Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  36 vizitatori online

CELE MAI CITITE STIRI

REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Rondul de dimineață


Rondul de dimineaţă:...se dezintegrează spaţiile de joacă...?

16/10/2012 09:31:29 Ioana BRADEA  
 
Bună dimineaţa, oameni dragi...:) De câteva zile, spaţiile de joacă moderne amenajate peste celelaltele vechi par că se dezintegrează: fâşii lungi din covorul de cauciuc sunt dislocate şi lăsate claie peste grămadă în mijloc. Copiii se mai împiedică, se mai joacă cu bucăţile cauciucate sau se ascund sub ele...:) Părinţii sunt nedumeriţi.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă: ...bătăi cu mâţe (colege) de liceu...

15/10/2012 09:40:15 Ioana BRADEA  
 
Bună dimineaţa, oameni dragi... Ce poate fi mai dezgustător decât două fete luându-se la bătaie – între care una o pălmuieşte, o înjură, o umileşte pe cea mai slabă care a îndrăznit să se amestece în afacerile de amor ale celeilalte? Au făcut înconjurul ţării imaginile şocante cu eleva din Brăila care şi-a pus victima în genunchi...
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă:...Sfânta Vineri de duminică...

14/10/2012 09:00:37 Ioana BRADEA  
 
Bună dimineaţa, oameni dragi...:) Creştinii ortodocşi de pretutindeni o sărbătoresc astăzi pe Cuvioasa Parascheva, cunoscută în popor şi sub numele de Sfânta Vineri. Sute de mii de credincioşi pornesc spre Iaşi în fiecare an, pentru a se închina la moaştele acestei sfinte. Aţi participat vreodată la un pelerinaj? Mai are sens?
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă: ...astăzi iar la Telejurnal am văzut caşcavaaal!

13/10/2012 09:00:31 Ioana BRADEA  
 
Bună dimineaţa, oameni dragi...:) Primul festival Oktoberfest avea loc într-o zi de 12 octombrie 1810, când cetăţenii din München au fost invitaţi să se bucure cu halbe de bere pentru căsătoria prinţului Ludwig I al Bavariei. La noi, în Bistriţa, de vreo 5 ani încoace, sărbătorim carnea de porc...
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă: ...minunile Sfântului Anton...

12/10/2012 08:55:11 Ioana BRADEA  
 
Bună dimineaţa, oameni dragi...:) Există un anume post al Sfântului Anton care, respectat cum se cuvine, împlineşte orice dorinţă. Timp de nouă marţi, creştinii au de aprins lumânări şi de rostit anumite rugăciuni pentru ca Sfântul Anton să le mijlocească împlinirea dorinţelor... Vi s-au împlinit dorinţele în urma acestui post...?
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă: ...ce vă doare mai tare în Bistriţa...?

11/10/2012 09:30:10 Ioana BRADEA  
 
Bună dimineaţa, oameni dragi... Cerul plumburiu de-afară şi temperaturile reci ar transforma şi un cal breaz într-unul melancolic... Este ziua internaţională de luptă împotriva durerii. Deci ce vă doare mai tare în Bistriţa? Vă doare incompetenţa, absurdul, candidaturile unora, discriminarea sau accidentele insuportabil de numeroase...?
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă: ...vă simţiţi sănătoşi la cap sau la minte?...

10/10/2012 09:55:34 Ioana BRADEA  
 
Bună dimineaţa, oameni dragi...:) Dacă ieri au fost celebrate victimele Holocaustului, astăzi este ziua mondială a sănătăţii mentale. Motiv pentru care ne întrebăm oare câţi dintre noi suntem cu adevărat sănătoşi la cap? Vă simţiţi din când în când săriţi de pe fix? Sau aveţi uneori impresia că cei din jur ar fi cam ţăcăniţi...?
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă: ...la ce sunt buni poştaşii în ziua de azi...?

09/10/2012 09:10:21 Ioana BRADEA  
 
Bună dimineaţa, oameni dragi...:) Nici n-a început bine săptămâna, că evenimentele s-au precipitat dramatic pe scena bistriţeană: vedeta TV Anca Cârcu vrea să se facă deputat iar ex-candidatul la primărie Adrian Ungur visează la avocatură. Colac peste pupăză, azi este ziua poştaşilor. Cine mai scrie scrisori când netul a ajuns pe culmi nebănuite?
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă: ...a venit toamna, acoperiţi-vă sufletul cu cevaaa!...

08/10/2012 09:40:17 Ioana BRADEA  
 
Bună dimineaţa, oameni dragi...:) Zgribuliţi şi bătuţi de vântul de dimineaţă, începem şontâc încă o săptămână, cu gândul la temperaturile reci şi ploile îngheţate care urmează sau la evenimentele petrecute peste weekend. Ar funcţiona în România o dictatură ca cea a proaspăt sărbătoritului Vladimir Putin? Am merita o asemenea dictatură?
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă: ...ziua internaţională a muncii decente?

07/10/2012 09:30:09 Ioana BRADEA  
 
Bună dimineaţa, oameni dragi...:) Conform unor studii recente, nu ne mai dorim pace, libertate sau democraţie. Ceea ce ne dorim cu înverşunare cică nu mai are legătură nici cu spiritul şi nici măcar cu Dumnezeu. „În primul şi-n primul rând, oamenii vor un job bun. Toate celelalte vin după asta”. Trăiască ziua internaţională a muncii decente...!
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă: ....prea multă politică în vieţile noastre mărunte, nu credeţi?...

06/10/2012 09:35:37 Ioana BRADEA  
 
Bună dimineaţa, oameni dragi...:) Nici n-a început oficial şi bine campania electorală iar partidele deja se agită şi se duelează în candidaturi, propuneri, surprize, promisiuni sau ameninţări voalate. Nu v-aţi plictisit de atâta politică (şi aceea pedalată parcă în gol, fără finalitate, fără scop sau efect concret)? Nu vă e lehamite...?
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă: ...cum vi se par creşele, în Bistriţa?

05/10/2012 10:15:26 Ioana BRADEA  
 
Bună dimineaţa, oameni dragi...:) Cum nu s-a întâmplat de mulţi ani, în creşele bistriţene există 50 de locuri libere iar părinţii nu mai au de stat la coadă pentru înscrieri... Ar merita introduse mici cursuri educative în creşă sau e suficient ca micuţii să înveţe doar cum să mănânce şi să folosească toaleta singuri?
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă: ...valul schimbărilor care mătură totul în cale...

04/10/2012 09:42:23 Ioana BRADEA  
 
Bună dimineaţa, oameni dragi...:) Cum se schimbă puterile în judeţ, hop, intervin în viaţa comunităţii locale şi schimbările unor şefi de instituţii... Schimbare să fie, dacă o cer interesele partidului, să se schimbe pe ici pe colo, prin locurile esenţiale, dar să nu se revizuiască nimic...!
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă: ...când v-aţi dat ultima oară cu bicicleta?

03/10/2012 09:30:25 Ioana BRADEA  
 
Bună dimineaţa, oameni dragi...:) Fie din cauza orei imposibile, fie datorită slabei mediatizări, bistriţenii nu s-au înghesuit la dezbaterea cu biciclete. Ar trebui oare organizată o nouă dezbatere, la care să se adune mai multă lume? Să fie îngustate străzile pentru a fi construite pistele pentru biciclişti? Să fie tăiaţi copacii? Cum e mai bine?
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă: ...atenţie, sunteţi filmaţi şi monitorizaţi!...

02/10/2012 09:15:21 Ioana BRADEA  
 
Bună dimineaţa, oameni dragi...:) 81 de camere video vor fi funcţionale începând de astăzi şi vor înregistra orice mişcare suspectă a bistriţenilor. Vă simţiţi mai în siguranţă fiind urmăriţi astfel? Credeţi că furturile vor scădea simţitor? Vă cuprinde un sentiment de jenă strămoşească în faţa unui aparat de filmat sau dimpotrivă...?
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă: ...fructe şi legume sărbătorite cu prăjeli...

01/10/2012 09:00:53 Ioana BRADEA  
 
Bună dimineaţa, oameni dragi...:) Ca la noi nu-i nicăieri: chiar şi atunci când e vorba să ne sărbătorim fructele şi legumele, nu uităm, Doamne fereşte, să îndesăm pe gât trei-patru mici pe care să-i stingem cu o bere. „Toamna bistriţeană” nu a făcut excepţie şi a demonstrat că cea mai bună legumă rămâne carnea.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă: ...cel mai slab concert valorează mai mult decât cel mai bun divorţ?...

30/09/2012 09:10:22 Ioana BRADEA  
 
Bună dimineaţa, oameni dragi...:) Nu aveţi impresia uneori că vă luptaţi cu morile de vânt? Că figura lui Don Quijote – cavalerul ţăcănit de prea multe romane cavalereşti citite – ne face cu ochiul de la vreun colţ de stradă...? Vi se pare corect: cel mai slab concert să fie oare mai valoros decât un divorţ?
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă: ...Cui foloseşte Şcoala de Artă...?

29/09/2012 09:45:07 Ioana BRADEA  
 
Bună dimineaţa, oameni dragi...:) Presupunând, prin absurd, că aţi vrea să vă înscrieţi la unul din cursurile Şcolii Populare de Artă – nu prea aţi avea unde... La telefonul şcolii nu răspunde nimeni aproape niciodată iar la sediul de pe strada Dornei, aflat în fosta Casă a Argintarului, găseşti rareori pe cineva...
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă: ...teribilismul în trafic şi simulatorul de accidente...

28/09/2012 10:05:26 Ioana BRADEA  
 
Bună dimineaţa, oameni dragi...:) Ieri, între orele 10 şi 16, pe pietonalul Liviu Rebreanu a fost instalat un simulator de accidente dar bistriţenii nu au făcut coadă ca să afle pe pielea lor cum e să aibă un impact frontal. Cine să vrea să încerce un accident rutier din proprie iniţiativă? Mai bine îl laşi să se întâmple singur...
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă: ...Bistriţa mereu surprinzătoare...

27/09/2012 09:15:12 Ioana BRADEA  
 
Bună dimineaţa, oameni dragi...:) În ciuda unor pedepse usturătoare pentru traficanţii de droguri şi a descinderilor poliţiei filmate „cu încetinitorul”, tinerii bistriţeni încă se încumetă să cultive canabis în ghivece. Deşi ne dăm europeni, nu reuşim încă să stăpânim oile care ne invadează drumurile şi provoacă accidente...
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă: ...Cât de luminoasă vi se pare Bistriţa?

26/09/2012 09:45:00 Ioana BRADEA  
 
Bună dimineaţa, oameni dragi...:) Într-o asemenea zi de 26 septembrie, prin 2002, Timişoara devenea primul oraş din ţară cu un sistem de iluminare stradală inteligentă, cu becuri care luminează mai puţin noaptea, când traficul scade mult. Bistriţa i-a luat-o înainte, pentru că avem în oraş locuri în care becurile fac economie totală...
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă: ...Ce farmec poate avea pescuitul cu ajutorul curentului electric?...

25/09/2012 09:30:12 Ioana BRADEA  
 
Bună dimineaţa, oameni dragi... Speram ca măcar la sate, măcar printre ţărani să mai existe o brumă de respect pentru natură. Aflăm, în schimb, că şi pe-acolo se practică pescuitul cu explozii de carbid sau curent electric introdus în apă...:( Un bărbat din Feldru a murit recent pentru că a încercat să pescuiască în acest fel...
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă: ...Cum vă găsiţi locul de parcare într-o dimineaţă de luni agitată?

24/09/2012 09:20:07 Ioana BRADEA  
 
Bună dimineaţa, oameni dragi...:) Cei care traversează Bulevardul Republicii, dimineaţa în jurul orei 8, trebuie să se înarmeze cu tone de răbdare: se circulă realmente bară la bară, un sfert de oră, până când părinţii îşi „parchează” copiii la cele două licee aflate pe traseu: Liviu Rebreanu şi Andrei Mureşanu. Soluţia? Poate o maşină pliabilă?...
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă: ...soluţii, sugestii, reclamaţii, ceva...?

23/09/2012 09:42:20 Ioana BRADEA  
 
Bună dimineaţa, oameni dragi...:) Creştinii sărbătoresc azi zămislirea Sfântului Ioan Botezătorul, alţii sărbătoresc încheierea primei zile de festival dedicat Bisericii Evanghelice, unii s-au distrat la Holograf pe pietonal, alţii au resimţit doar astenia de toamnă... Dacă eraţi în locul lui Flavius Buzilă cum aţi fi pus la punct evenimentele?
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă: ...şi urşii se împuşcă, nu-i aşa?...

22/09/2012 09:25:13 Ioana BRADEA  
 
Bună dimineaţa, oameni dragi... Dacă nu reuşim să scoatem pistolul din teacă pentru altcineva, măcar pentru urşi s-o facem, cu acte în regulă şi ordin de la minister... Îngrijoraţi de ultimele incidente cu urşi care atacă oameni, oficialităţile au decis că este necesar să fie împuşcaţi 365 de urşi, în toată ţara.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă: ...în weekend, Bistriţa se dă pe bicicletă!...

21/09/2012 09:55:25 Ioana BRADEA  
 
Bună dimineaţa, oameni dragi...:) De mâine, traficul în zona centrală a oraşului va fi restricţionat: cu prilejul Săptămânii mobilităţii, şoferii sunt rugaţi să uite, pentru câteva ore, de maşini, motoare şi claxoane, pentru a pedala sănătos în jurul Bisericii Evanghelice. Înapoi spre viitor! vorba poetului...
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă: ...drumul cel lung de la cerşit către medalia de aur...

20/09/2012 10:05:50 Ioana BRADEA  
 
Bună dimineaţa, oameni dragi...:) Am avut parte, ieri, de o impresionantă lecţie de viaţă despre salvarea unui destin şi a unei cariere: tânăra Monica Csengeri, eleva de 15 ani a Şcolii Sfânta Maria, careia antrenorul îi dădea bani numai să vină la antrenamente, a câştigat o medalie de aur la Campionatele Mondiale de haltere pentru juniori...
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă: ...cum se calculează viteza cu care mergea Isus pe apă, ca să nu cadă...

19/09/2012 09:55:08 Ioana BRADEA  
 
Bună dimineaţa, oameni dragi...:) Ne aşteaptă un weekend de toamnă (cu roade mai mult sau mai puţin bogate) dar măcar cu o mulţime de evenimente: festivalul dedicat Bisericii Evanghelice, o expoziţie cu breslele bistriţene şi un concert special la Muzeul Judeţean, un Măr de aur (cam zbârcit?) şi multă mobilitate, din partea Primăriei.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă: ...părinţii isterici şi dascălii la început de an şcolar...

18/09/2012 09:37:33 Ioana BRADEA  
 
Bună dimineaţa, oameni dragi...:) Bistriţenii care au început ieri şcoala (cei care se bucură, cum ar veni, de calitatea de părinte:) au avut de traversat o zi cel puţin dificilă: şi-au luat liber de la serviciu ca să asiste la discursurile de careu de acum 20-25 de ani sau la manifestările isterice ale altor părinţi şi bunici.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă: ...şontâc-şontâc, începe şcoala...

16/09/2012 09:05:11 Ioana BRADEA  
 
Bună dimineaţa, oameni dragi... Ca în cazul zăpezilor care ne iau pe nepregătite şi ne surprind fără utilaje în fiecare iarnă, începutul anului şcolar cade prea devreme pentru autorităţi: reparaţiile de peste vară nu sunt gata, unele şcoli nu au aviz sanitar, altele nu au paznici sau şoferi pentru transportul elevilor. Nu-i nimic, merge şi aşa!
citește tot articolul [ 0 comentarii
Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro